Philip Sheridan

Philip Sheridan was een Amerikaanse generaal die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog een belangrijke rol heeft gespeeld in het behalen van overwinningen voor de Union Army. Hij werd geboren in Albany, New York in 1831 en studeerde af aan het militaire instituut van West Point in 1853. Na zijn afstuderen diende Sheridan in het Amerikaanse leger in de Mexicaanse-Amerikaanse Oorlog en werd hij beloond met de brevet-rang van luitenant.

Toen de Burgeroorlog uitbrak in 1861, werd Sheridan aangesteld als de commandant van de Union Army in West-Virginia. Hij leidde succesvolle campagnes in deze staat en werd beloond met de brevet-rang van kolonel. In 1864 werd Sheridan benoemd tot de commandant van het Cavalry Corps van de Union Army en leidde hij belangrijke overwinningen in de Slag om Winchester en de Slag om Cedar Creek.

Sheridan was bekend om zijn agressieve leiderschapsstijl en zijn vastberadenheid om de Confederatie te verslaan. Hij was ook bekend om zijn gebruik van “scorched earth” tactieken, waarbij hij de landbouwgronden van de Confederatie verwoestte om hun verzet te breken. Deze tactieken werden vaak gezien als wreed en werden fel bekritiseerd, maar Sheridan was ervan overtuigd dat ze nodig waren om de oorlog te winnen.

Na de oorlog bleef Sheridan actief in het militaire dienst en werd hij benoemd tot commandant van het leger van de Verenigde Staten. Hij diende ook als gouverneur-generaal van Mexico en als militair gouverneur van Texas. Sheridan stierf in 1888, maar zijn bijdragen aan de Burgeroorlog zullen altijd worden herinnerd als belangrijk voor de overwinning van de Union Army.

Hoewel Sheridan vaak wordt gezien als een controversieel figuur vanwege zijn gebruik van “scorched earth” tactieken, was hij ook een bekwame leider die belangrijke overwinningen behaalde voor de Union Army. Zijn vastberadenheid en agressieve leiderschapsstijl hebben bijgedragen aan het einde van de Burgeroorlog en zullen altijd worden geëerd.