Winfield Scott

Winfield Scott was de langst dienende generaal in de historie van het leger van de Verenigde Staten.

Tijdens de start van de burgeroorlog bedacht Scott dat zijn leeftijd mogelijk een probleem zou worden en bood het bevel aan Robert E. Lee aan die weigerde.

Scott ontwikkelde een langzaam plan om het Zuiden om door middel van een grootschalige blokkade en later een invasie over de Mississippi. Scott werd tijdens de oorlog vervangen door George McClellan.

Winfield Scott was een Amerikaanse generaal en politicus die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Hij werd geboren in 1786 in Virginia en studeerde af aan het College of William & Mary. Na zijn afstuderen diende Scott in het Amerikaanse leger tijdens de oorlogen tegen de Indianen en de Britse in de 18e eeuw.

Scott werd bekend om zijn militaire vaardigheden en werd al snel benoemd tot generaal. Hij leidde de Amerikaanse troepen tijdens de Slag om Chippewa en de Slag om Lundy’s Lane, twee belangrijke overwinningen in de Oorlog van 1812. Na de oorlog bleef Scott actief in het militaire dienst en werd hij benoemd tot de commandant van het leger van de Verenigde Staten.

Scott was ook actief in de politiek en diende hij als de Whig-kandidaat voor het presidentschap in 1852. Hoewel hij de verkiezingen verloor, bleef Scott een belangrijke figuur in de politiek en werd hij gerespecteerd om zijn militaire ervaring en zijn wijsheid.

Toen de Amerikaanse Burgeroorlog uitbrak in 1861, was Scott al oud en had hij al een lange militaire carrière achter de rug. Hij diende als de commandant van de Union Army tijdens de eerste jaren van de oorlog, maar stapte af in november 1861 vanwege zijn ouderdom en gezondheidsproblemen. Scott bleef wel actief als adviseur voor de Union Army en werd gerespecteerd om zijn militaire adviezen.

Scott stierf in 1866.